The Button Moulder

Amazon_header

EN MUSIKALSK BALANSEKUNSTNER AV DE SJELDNE

Det var grunnet en lyssky konsertagent i Italia at Robert Post tidlig i august skrotet det allerede planlagte albumet og laget et nytt. På den nye platen The Button Moulder spiller han alle instrumentene selv. 

Robert Post blir ofte omtalt som en av landets beste sangere og låtskrivere med sin velutvikla sans for tidløse melodier, smarte og sjarmerende tekster. Han er en fantastisk liveartist og multiinstrumentalist som igjennom sin produksjon viser en konstant jakt etter nye måter å uttrykke seg på innenfor pop/rock- sjangeren.

Egentlig så skulle høstens studioalbum fra Robert Post hete Rhetoric Season Two. Det skulle følge opp 2011s neddempede og visepregede Rhetoric Season One som mange anmeldere mente var hans beste utgivelse så langt, deriblant Sexy på NRK P3 som anbefalte albumet på det sterkeste.

I august i år ble tre store festivalopptredener i Sør-Italia avlyst grunnet en konsertagent med tilknytning til mafiaen stakk av med honoraret. Istedenfor å sutre over tapte spillejobber bestemte Robert seg for å snu hendelsen til noe positivt. Først skrotet han sitt nesten ferdiginnspilte album. Og med en heller fandenivoldsk innstilling spilte han inn en helt ny plate i løpet av den neste måneden.

Den samme uken, spilte han på en mikrofestival innerst i Hjørundfjorden på Sunnmøre sammen med Marit Larsen, Magnus Eliassen og Egil Olsen. Da han satte seg i bilen med retur til Oslo med en samleplate av Electric Light Orchestra og Ariel Pink’s Haunted Graffitis Before Today på stereoen ble hans inspirasjonen og referanse i arbeidet klart. Han ville lage et bandalbum igjen.

Bandet – det ble han selv.

Innspillingen og miksen ble gjort dag og natt i Velvet Recordings, Spydeberg. Samt på diverse hotellrom rundt omkring i Norge i forbindelse med Riksteatret og Det Norske Teatrets oppsetting av ”Bikubesong” hvor Robert er bassist. Duetten ”The Frost” som Robert gjør med Marianne Sveen fra Katzenjammer ble mer eller mindre spilt inn da de turnerte Europa sammen i februar 2013 med Mariannes prosjekt Dandylion og han selv solo.

Tittelen The Button Moulder er hentet fra Peer Gynt. Knappestøperen går rundt på jorden og bestemmer om folk har vært dydig eller syndig nok til å få et hinsidig liv i henholdsvis himmelen eller helvete. ”Noen ganger føles det slik å være låtskriver…”, sier Robert Post, ”…det at man til tider kan være vel dømmende overfor folk rundt seg. Og at man velger en slags side. Men det er slik ærlighet fungerer.” Likevel er albumet på ingen måte et konseptalbum. Det består av en god blanding hverdagsbetraktninger og konflikter, blandet med noen kjærlighetshistorier.

Med sine to første album gjorde Robert Post seg bemerket i inn og utland, noe som resulterte i to Spellemannpriser i 2005. Debutalbumet var ”Record of the Week” på BBC Radio 2 og begge singlene ble A-listet på radiostasjoner i hele Europa.

”Når vestlendingen begynner å synge, åpenbarer det seg en englelys stemme fra en kropp som også har lært seg kunsten å skrive popsanger like intrikate som de er delikate.” Terningkast 5, Stein Østbø, VG omtaler Robert Posts Øyafestivalenkonsert

Lørdag 26. oktober feirer Robert Post The Button Moulder med slippefest på The Crossroad Club i Oslo. Han har med seg The Extended Band som for kvelden består av:

Lise Voldsdal – fele, keyboards
Andreas Karth Roald – bass
Johan Husvik – trommer
Fredrik Eilertsen – gitar, kor
Magnus Hængsle – gitar, piano, kor

FACEBOOK EVENT: http://www.facebook.com/events/519114441497053/

My Body

(første singel)

Download hi-res press shots:

http://robertpost.me/photos/

1 Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s